• WORLD ROBOT OLYMPIAD
          • WORLD ROBOT OLYMPIAD

          • World Robot Olympiad aj tento rok spojilo nadšencov z celého Slovenska k spoločnému rozvíjaniu kreativity a schopností riešiť problémy prostredníctvom medzinárodnej robotickej súťaže.

            Hlavným organizátorom slovenského kola je Edutus Slovensko, ktoré pripravuje toto podujatie s podporou Nadácie Talentum Cassoviensis. Súťaž World Logo Olympiad zapája mladých ľudí do dvoj až trojčlenných tímov, v ktorých majú za úlohu vytvoriť roboty z rôznych oficiálnych LEGO robotických stavebníc s využitím inteligentných nástrojov.

            Záštitu nad podujatím prevzala prezidentka Zuzana Čaputová. Z našej školy sa tejto jedinečnej súťaže zúčastnili dve družstvá z kategórie Elementary a Junior, v každom družstve boli traja žiaci.

            ĎAKUJEME!! Ste super!!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album WORLD ROBOT OLYMPIAD .

        • SCHLOSSHOF 9.B
          • SCHLOSSHOF 9.B

          • Ráno o 7:07 hod. sme na železničnej stanici a odchádzame vlakom Tatran smer Bratislava. Karty, mobilné aplikácie a Monopoly nám pomohli skrátiť si čas počas cesty. Hurááá, prichádzame načas, presne podľa grafikonu na Hlavnú stanicu Bratislava.

            Po ubytovaní v Devínskej Novej Vsi nás čakala prehliadka mesta vyhliadkovým autobusom Prešporáčik. Príšerný dážď nás sprevádzal celou prehliadkou, ale nás to neodradilo a pokračovali sme v nastavenom programe - v návšteve Bory Mall- najnovšieho obchodného centra v Bratislave. Konečne rozptýlenie v miestnych „food courtoch“ a obchodoch podľa vlastného výberu. Večer sme sa príjemne unavení vracali do penziónu, v ktorom sme bývali. Ráno ešte stále mrholilo, ale okolo 10.00 prestalo pršať a my sme už kráčali smer Austria - na barokový zámok Schloss Hof.

            Unikátne záhrady, zrekonštruované miestnosti s prekrásnym nábytkom, obrazmi a porcelánom nás uchvátili. Zážitkovým programom sme prešli na „výbornú“ ako skonštatovala pani sprievodkyňa - lepšiu skupinu ešte nemala. A my, povzbudení touto pochvalou sme odchádzali do zámockej reštaurácie na výborný obed a potom prehliadku mini zoo a samozrejme nákup suvenírov z bohatej ponuky v zámockom obchode.

            Krásne slnečné počasie nás sprevádzalo cestou späť do Bratislavy, cez cyklomost Slobody. Rýchle vyzdvihnutie batožiny, rýchly presun na stanicu a už sme sedeli vo vlaku späť do Košíc. Šťastní, plní zážitkov a hlavne v zdraví sme neskoro večer vystupovali v Košiciach.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album SCHLOSSHOF 9.B .

        • DIVADLO
          • DIVADLO

          • V literatúre piateho ročníka máme tematický celok - V Bábkovom divadle. Žiaci 5.C do jedného zavítali. Naši štvrtáci ich totiž pozvali na dve prestavenia:

            - TRI KOZLIATKA

            - MEDOVNÍKOVÝ DOMČEK

            Predstavenie bolo na vysokej úrovni, plné precítených hereckých výkonov. Piataci štvrtákom následne vysvetlili pojmy ako: dramaturg, režisér, scenárista, premiéra, derniéra ...

            Ako je to zvykom na správnom predstavení každý kto bol mal ZÁŽITOK. Ďakujeme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album DIVADLO .

        • NAŠE MESTO
          • NAŠE MESTO

          • Projekt Naše Mesto na našej škole s dobrovoľníkmi so spol. Magna, ktorí nám pomohli pri stavaní kompostoviska, skalky, pri zhotovovaní lavičiek, pri natieraní športových prvkov, pri vypratávaní skladu, pri hygienickom čistení chodieb.

            Veľmi pekne im ďakujeme, boli super pracovný kolektív. ĎAKUJEME!!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album NAŠE MESTO .

        • ROBOTICKÝ BATTLE
          • ROBOTICKÝ BATTLE

          • Naši traja šikovní chalani z 8.C sa zúčastnili celoslovenskej robotickej súťaže "RBA Robotický battle" na Alejovej v Košiciach. Súťažili v jednej z troch kategórií s názvom Vlastný model. Predstavili svôjho Cookcheffa, ktorý varil polievku. Umiestnili sa na krásnom treťom mieste.

            Chlapci boli na seba hrdí a my všetci sa s nimi tešíme, lebo sa tejto práci v skladaní, programovaní a vymýšľaní vhodného nápadu venovali viac ako dva mesiace.

            Ďakujeme Vám za úspešnú reprezentáciu školy. Ste SUPER!!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ROBOTICKÝ BATTLE .

        • ZDRAVÝ ŠALÁT
          • ZDRAVÝ ŠALÁT

          • Pripraviť ovocný šalát nie je vôbec ťažké. Jeden z množstva receptov sa žiaci naučili počas hodín pracovného vyučovania v 3.B triede.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ZDRAVÝ ŠALÁT .

            Pripraviť ovocný šalát nie je vôbec ťažké. Jeden z množstva receptov sa žiaci naučili počas hodín pracovného vyučovania v 3.B triede.Pripraviť ovocný šalát nie je vôbec ťažké. Jeden z množstva receptov sa žiaci naučili počas hodín pracovného vyučovania v 3.B triede.Pripraviť ovocný šalát nie je vôbec ťažké. Jeden z množstva receptov sa žiaci naučili počas hodín pracovného vyučovania v 3.B triede.Pripraviť ovocný šalát nie je vôbec ťažké. Jeden z množstva receptov sa žiaci naučili počas hodín pracovného vyučovania v 3.B triede.Pripraviť ovocný šalát nie je vôbec ťažké. Jeden z množstva receptov sa žiaci naučili počas hodín pracovného vyučovania v 3.B triede.Pripraviť ovocný šalát nie je vôbec ťažké. Jeden z množstva receptov sa žiaci naučili počas hodín pracovného vyučovania v 3.B triede.Pripraviť ovocný šalát nie je vôbec ťažké. Jeden z množstva receptov sa žiaci naučili počas hodín pracovného vyučovania v 3.B triede.

             

        • SME 6.A
          • SME 6.A

          • Je rok 30. výročia vzniku Slovenskej republiky. Na jednej hodine výtvarnej výchovy na jeseň sme sa ako trieda rozhodli, že umelecky stvárnime Bratislavský hrad. Ako predlohu sme si zvolili ilustráciu Albína Brunovského. Originál sa volá Meluzína Jozefína a je z Modrej knihy rozprávok Ľubomíra Feldeka.

            Práca na našom obraze bola naplánovaná takto: Obraz sme rozdelili na 18 rovnakých častí, keďže je nás 18 žiakov v triede. Každú časť mal namaľovať jeden žiak. Ale, viete, ako to chodí – niekto maľuje rád a niekto nie. A tak sa stalo, že niektorí prispeli viac, niektorí menej a niektorí vôbec.

            Myslíme si, že naše dielo sa podarilo. Čo poviete?

            Do fotogalérie bol pridaný nový album SME 6.A .

        • SME 6.B
          • SME 6.B

          • V septembri školského roku 2022/23 sme sa presťahovali do „novej“ triedy. Je na druhom poschodí a je to tá malá trieda, ktorá je pristavaná na chodbe. Keď sme prišli, za oknom v kúte bolo holubie hniezdo. V hniezde sedel holub. Rišova mama povedala, že keď má zelený krk, tak je to samička. Nasvedčoval tomu aj fakt, že holub sedel na vajíčkach. Holubicu sme pomenovali Magda. Magda mala dve vajíčka. Jedno bohužiaľ zmizlo. Za Magdou prilietal holub. Dali sme mu meno Jožo. Boli sme našimi operencami fascinovaní. Pozorovali sme ich a kŕmili chlebom.

            Neskoro na jeseň sa z vajcia vyliahol Feri. Magda ho chránila svojimi krídlami a Jožo im stále nosil jesť. Hniezdo pred Vianocami postupne všetci opustili. Niekedy nás prišli pozrieť. Mali sme ich veľmi radi a bolo nám ľúto, že sú preč.

            Na výtvarnej výchove sme sa rozhodli, že našu tému holubov v okne ZŠ Kežmarská 28 navždy zvečníme. Pozeráte sa na výsledok nášho tvorenia. Z hniezda vylieta toľko holubov, koľko je nás v triede. Každý z nás je iný, v každom z holubov rozpoznáte niekoho z nás.

            My ale odletíme až o pár rokov, je nám tu, v našej škole, veľmi dobre. Máme v triede dobré vzťahy a v učení a tvorení sa nám darí. Úprimne želáme všetkým žiakom, aby sa im darilo aspoň tak dobre, ako nám, ba ešte aj lepšie.

            Bauer Richard

            Bundžová Tamia Sue

            Drabiková Lívia

            Javorská Simona

            Köglovitsch Róbert

            Mihoková Patrícia

            Paňak Timotej

            Phillips Ryan Kyle

            Prakoso Timothy Mahendra

            Tanečková Veronika

            Timková Michaela

            Veles Tomáš

            Župčan Šimon

            Hegedüš Filip

            NGuyen Huu Nam

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album SME 6.B.

        • ČERVENÝ KRÍŽ
          • ČERVENÝ KRÍŽ

          • Svetový deň Červeného kríža si od roku 1948 pripomíname vždy 8. mája. Je to deň narodenia Henryho Dunanta (08.05.1828) švajčiarskeho obchodníka, práve v jeho srdci sa zrodila myšlienka založiť Červený kríž. V roku 1859 mladý Švajčiar Henry Dunant rozhodol zorganizovať prvých dobrovoľníkov na pomoc raneným vojakom v bitke pri talianskom Solferine.

            Svetový deň Červeného kríža je oslavou úlohy zamestnancov a dobrovoľníkov svetovej organizácie - Červeného kríža záchrane ľudských životov a pomoci ohrozeným komunitám po celom svete.   V roku 1986 Červený kríž prijal nový názov: Medzinárodné hnutie Červeného kríža a Červeného polmesiaca

            V našej škole nám rastie budúca generácia takýchto dobrovoľníkov. Žiaci z krúžku Mladý zdravotník, si pod vedením pani učiteľky Jarmily Šefčíkovej pripravili pre školský klub detí  prezentáciu svojich znalosti a ukážku poskytnutia prvej pomoci pri rôznych poraneniach a úrazoch.

            Mladý zdravotníciOliver Tiliščák, Ester Smolejová, Silvia Žofčáková, Lilien Babaiová a Samuel Vávra z 3.D nás reprezentovali v mestskom kole hliadok Mladých zdravotníkov, kde sa umiestnili na peknom 5. mieste.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ČERVENÝ KRÍŽ .

        • AKTIVITY ŠKD - MÁJ
          • AKTIVITY ŠKD - MÁJ

          • Ulice zaplnené ružovými kvetmi Sakury, omamná vôňa orgovánu, dni zaliate slnkom, už je tu - mesiac máj, lásky čas. Pre mnohých z nás najkrajší mesiac v roku.

            V druhú májovú nedeľu oslavujeme na Slovensku Deň matiek - deň, kedy sa vzdáva úcta všetkým mamám a materstvu. V školskom klube detí si pani vychovávateľky pripravili pre deti Projektový týždeň: Srdce pre mamu. Deti vyrobili pre svoje mamičky krásne darčeky a pozdravy.

            3. mája si pripomíname Deň Slnka. Slnko je hviezda, bez ktorej by nebol možný život na Zemi, svojím žiarením vytvára podmienky života organizmov na Zemi. Všetci máme radi slnečné rána, teplé slnečné dni. Pani vychovávateľky si pre deti pripravili pre deti rôzne aktivity, prezentácie a deti si vyrobili slniečka v rámci pracovnej výchovy.

            Príroda hýri farbami všetko kvitne a rozvoniava, kto sa ale o prírodu najlepšie stará? No predsa včielky, bez nich nebolo života na Zemi. V školskom klube sme o včielkach nielen veľa dozvedeli ale ochutnali sme aj sladučký medík.

            Veľmi nás potešil úspech Stellky Popčákovej z 3.D, ktorá získala na jedenástom ročníku výtvarnej súťaže „Kolorit Slovenského ornamentu“ - Cenu SE Múzea Humno, súťaž bola organizovaná Centrom voľného času Domino Košice.

            Mesiac máj bol plný zážitkov a nových vedomostí. Ukončili sme ho aktivitou, na ktorú sa tešili nielen deti ale i pani vychovávateľky. Opäť nás prišli navštíviť pán Wilson a slečna Sára, zachránené psíky z OZ Rieka Talentov s pani Evkou Jarombekovou.

            Pre nami je posledný školský mesiac a začíname ho veľkolepo – oslavou. Potešte sa fotkami v našej galérii a sledujte nás aj na FB a Instagrame.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album AKTIVITY ŠKD - MÁJ.

        • VEĽTRH KRAJÍN
          • VEĽTRH KRAJÍN

          • V máji sme si spoločne so žiakmi 3.B pripravili celodenné projektové vyučovanie pod názvom - "Veľtrh krajín". Počas prípravného obdobia deti zhromažďovali predmety z danej krajiny, pripravovali informácie, vyhľadávali slávne osobnosti... Každá skupina vystupovala ako cestovná agentúra, ktorá na výstave cestovného ruchu prezentuje svoju krajinu.

            Výstupom bol projekt, ktorý kooperatívne spravili a odprezentovali pred spolužiakmi. Ich snahou bolo pripraviť stánok, ktorý by zvíťazil v súťaži o najatraktívnejšiu dovolenkovú destináciu. Stánky boli plné jedla, nápojov, suvenírov, pohľadníc, výrobkov či hračiek. Žiaci boli počas dňa nadšení a bol to krásny deň plný zážitkov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album VEĽTRH KRAJÍN .

        • DOD TERASA
          • DOD TERASA

          • Deň otvorených dverí Mestskej časti Košice - Západ neobišiel ani našich žiakov. V rámci predmetu občianska náuka sa žiaci 6. ročníka zúčastnili na tejto zaujímavej akcii. Práca starostu, poslancov, riešenie problémov a služieb pre občanov - to všetko bolo predmetov našej mini-exkurzie.

            Je dôležité žiakov formovať aj vo veciach verejných veď, koniec-koncov, sú to práve ony, ktoré raz budú podobné pozície zastávať.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album DOD TERASA .

        •  ŽIVÁ SPRÁVA
          • ŽIVÁ SPRÁVA

          • „Deti sú živá správa, ktorú pošleme do časov, ktoré neuvidíme.“ - John F. Kennedy

            Pri príležitostí dňa detí sme zorganizovali zábavné súťažné popoludnie pre deti a rodičov v ŠKD.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ŽIVÁ SPRÁVA .

        • MDD KEŽMARSKEJ 28
          • MDD KEŽMARSKEJ 28

          • Už každoročne na dnešný deň pripadá Medzinárodný deň detí. Svet detí by mal byť plný radosti, šťastia a lásky. Každé dieťa na tomto svete by si zaslúžilo mať krásnu milujúcu rodinu.

            My sme si spolu s našimi žiakmi tento sviatok spríjemnili ukážkami rôznych profesií v spolupráci s našimi rodičmi, športovými súťažami, animačnými aktivitami, piknikom, žiadnym vyučovaním atď. Do "pohodky" nám celý deň krásne svietilo slniečko.

            Milí žiaci, prajeme Vám množstvo dôvodov na úsmev, pretože úsmev na Vašej tvári je odrazom pohody na srdci. Vaša škola.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD KEŽMARSKEJ 28 .

        • VESELO A ĽUDOVO
          • VESELO A ĽUDOVO

          • Množstvo, rôznorodosť, pestrosť a krása slovenských ľudových tancov, ktoré sa dodnes zachovali, sú odrazom života nášho ľudu, jeho mentality, citov, potrieb, túžob, názorov, skúseností, fantázie, umeleckého vkusu a tvorivých schopností.

            Vznikali, rozvíjali sa, menili, zhromažďovali a zušľachťovali sa po stáročia. Minulý týždeň vystúpili naše Kežmarčatá - súbor ľudové tance - v centre Terasáčik, kde potešili spevom a tancom našich seniorov, pána starostu a spolupracovník z úradu mestskej časti Košice Západ. Ste úžasní!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album VESELO A ĽUDOVO .

        • ŠKOLA V PRÍRODE - 2. stupeň
          • ŠKOLA V PRÍRODE - 2. stupeň

          • Žiaci piatych ročníkov sa v polovici mája zúčastnili školy v prírode v malebnom kraji Oravy a Západných Tatier. Počasie nám síce veľmi neprialo, no aj napriek tomu sme zažili jedinečný týždeň plný aktivít, ktorých zážitky a spomienky nám ostanú navždy.

            Za najzaujímavejší bod nášho pestrého programu si žiaci zvolili návštevu Brestovskej jaskyne, kde si nasadili helmy a "čelovky" a spolu s pánom jaskyniarom prebádali všetky sprístupnené zákutia.

            Či už to ďalej bola prehliadka Múzea oravskej dediny, vyhliadková veža, športové aktivity, bodovanie izieb a iné - všetko nám vytvorilo krásnu mozaiku zážitkov. Bolo super!!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKOLA V PRÍRODE - 2. stupeň .

        • MODULY S HÁDZANOU
          • MODULY S HÁDZANOU

          • MODULY sú projektom Ministerstva školstva, ktorého cieľom je priniesť na hodiny telesnej a športovej výchovy inovatívny obsah, inšpirovať učiteľov a predstaviť žiakom rozmanité možnosti trávenia voľného času. Športové hry sú už tradične obľúbené medzi všetkými kategóriami školákov a telesná výchova je považovaná za jeden z najdôležitejších prostriedkov výchovy človeka.

            Hra dáva deťom veľmi dôležitú zručnosť spolupracovať a budovať kolektívneho ducha. Naši najmenší z 1.B a 1.C triedy si spolu s trénerom Hruščakom a jeho kolegami takéto moduly vyskúšali a bolo to jednoducho SUPER!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album MODULY S HÁDZANOU.

        • DEŇ NARCISOV - vyzbieraná suma
          • DEŇ NARCISOV - vyzbieraná suma

          • Veľká vďaka všetkým zúčastneným spoluorganizátorom a dobrovoľníkom za aktívnu účasť a spolupodieľanie sa na finančnej zbierke DEŇ NARCISOV 2023, ktorá sa uskutočnila 20.04.2023. Celkový výnos zbiierky v Košiciach a okolí predstavuje sumu 55.789,83 EUR.

            Na našej škole sa poradilo vyzbrierať 500,34 EUR. 

            ĎAKUJEME VÁM VŠETKÝM, KTORÍ STE SA ZAPOJILI. Nech je hrejivý pocit pre Vás odmenou. 

        • ŠKOLA V PRÍRODE - 1. stupeň
          • ŠKOLA V PRÍRODE - 1. stupeň

          • Začiatkom mája sa žiaci 3.A, 3.B a 4.A zúčastnili školy v prírode v Lučivnej pod Tatrami. Zažili sme nádhernú turistiku z Hrebienka na Zamkovského chatu, prechádzku pri Štrbskom plese, výlet do múzea v Tatranskej Lomnici. Využili sme netradičné preliezky v areáli kúpeľov a rôzne ihriská.

            Zahrali sme si nočnú hru v lesoparku kúpeľov. Využili sme aj bazén, telocvičňu a skvele vybavenú detskú herňu. Ubytovanie bolo výborné. Všetci si odnášame nezabudnuteľné zážitky a spomienky.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKOLA V PRÍRODE - 1. stupeň .

        • WRO 2023
          • WRO 2023

          • WRO - svetová robotická olympiáda sa organizuje od roku 2004. V súlade so svojím poslaním sa zameriava na zapojenie mladých ľudí z celého sveta s cieľom rozvíjať ich tvorivosť, dizajnérske zručnosti a schopnosti riešiť problémy prostredníctvom vzdelávacích súťaží plných výziev a aktivít v oblasti stavania robotov.

            Príprava dvoch tímov žiakov na medzinárodnú súťaž WRO v programovaní robotov a príprava jedného tímu na robotickú súťaž Robotický battle na Alejovej.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album WRO 2023.

    • Kontakty

      • Základná škola Kežmarská 28, 040 11 Košice
      • hospodárka školy: 642 51 92, 0911 921 433 riaditeľka školy: 642 34 91, 0911 921 416 zástupkyňa pre II. stupeň: 0911 921 124
      • Kežmarská 28, 040 11 Košice 040 11 Košice Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje